The World Next Door

Release date 02.02.04

CD and digital

Pray
Dream Recorder
Ville Hester
Honeytrap
Discodrama

Orango Tango
Feber
The World Next Door
Let´s Take Advantage of the Darkness

S2 Records/POP AS 2004
S2CD2510

Pray: Et besatt stueorgel, små guder og en crooner med feberfantasier. En myk, men hard pakke.

Dream Recorder: Første single. Skitten disco-pønk, med spor av Krautrock og 80-tall. En framtidsvisjon? En drøm? Lykken er en fuzzpedal.

Ville Hester: En instrumental som bygger bro mellom Mexico og Jamaica. Noen har visst allerede brukt denne tittelen på Engelsk, men det klinger jo vakkert på Norsk også. Vel blåst av blåsere fra bla. Frank Znort Quartet og Cuban Connection!

Honeytrap: Det må innrømmes at POP er en smule inspirert av familien Kuti og Afrobeat-genren på denne låta.En sang om avstandskåthet, med mange billige tekstlige metaforer. De eminente blåserne bidrar også her.

Disco Drama: Basert på en sann historie! POP-medlemmene DJ’er fra tid til annen på byens barer og cafeer, og treffer mange hyggelige mennesker. Og noen uhyggelige. Denne sangen inneholdt opprinnelig et lekkert sample av Kenny Rogers, men Kenny var en real surpomp, og nektet POP å bruke samplet. Derfor spiller Perculator-medlem og komiker Gustav Nilsen gitar i stedet.

Orango Tango: Slik føles det å danse tango etter å ha tilbragt en uke i en mørk opiumsbule.

Feber: Slik føles det når kroppen sier fra om at den ikke orker all denne tangodansingen etter en uke tilbragt i en mørk opiumsbule.

The World Next Door: Tittelkutt. Innspilt i Firenze. Firenze er vakkert, men altfor mye av et renessansehelvete.

Let’s Take Advantage of the Darkness: Den oppmerksomme lytter vil høre at eks-medlem Bjarne Larsen (nå medlem av drone-rockerne Salvatore) faktisk slutter i POP i løpet av denne melodicamettede balladen En krangel under innspillingen førte til at et POP-medlem ramlet over trommesettet og røk akillessenen, og Bjarne drar sin kos i det låta er ferdig.

Coveret på plata er lagd av Bernt B Ottem på Tank Design. Bildene er tatt av Yakowlef og er av en skulptur lagd av den norske kunstneren Tor-Magnus Lundeby. “6 Bungalow Street: Palace Of Pleasure” er den tredje skulpuren i serien Bungalow Street 2-16.

Den første ble laget til London-baserte lydartist Scanner og vist på galleriet 38 Langham Street i London mai 2002

Den andre ble vist på museet Joan Miro Fundacion i Barcelona mai 2003 og er residens for den Barcelona-baserte dj/designer Txarly Brown (Novophonic Records)

Skulpturene er modellhus (1:20) som er ment å fungere på skulpturens og ikke miniatyrmodellens premisser. Skulpturen(e) er i så måte ganske abstrakt utformet og danner flere illusjoner enn vanlige arkitektmodeller og andre modellhus.

Når skulpturene utstilles, akkompaneres de av en 8-delt maleriserie kalt “Bungalow Street 1-15: elektro-oliot: Bung088.3”.

Maleriserien er hentet fra Berlin-baserte Bungalow Records´logo og er katalogisert som Bung 088, som en av deres musikkutgivelser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.